Pertemuan Para Penulis Imagikata dan Pelancaran Novel Terbaru Lokman Hakim

Salam sejahtera buat para pembaca Pena SaiFai,

Pada hari Sabtu 2 April 2016, bertempat di Jaya Shopping Centre, Petaling Jaya, enam orang penulis Imagikata telah berkumpul untuk bertemu dengan editor Penerbit X, Zaki Zainol.

Imagikata Cover

Pada hari itu telah berlangsung sambutan hari ulangtahun pertama Kedai Fixi yang telah dimeriahkan dengan kehadiran ramai rakan-rakan penulis dan para penyokong Fixi. Fixi juga telah mengadakan majlis pelancaran novel terbaru Lokman Hakim bertajuk Jepun dan juga pelancaran antologi cerpen bertajuk PJ Confidential. Berikut adalah gambar-gambar yang sempat kami rakam sempena majlis pada hari itu:

Group Photo - Imagikata

Para penulis Imagikata (dari kiri): Khairul Nizam Khairani, Arif Zulkifli, Zaki Zainol, Azida Ishak, Ted Mahsun, Lokman Hakim dan Ikmal Ahmad

Group Photo

Pembeli Imagikata pertama! Terima kasih Tina Isaacs (baju merah)

Ted Eeleen

Pembeli Imagikata kedua! Terima kasih Eeleen Lee

Lokman Ikmal

(Dari kiri): Lokman Hakim bersama novel Jepun dan Ikmal Ahmad bersama novel Selumbar. Terima kasih Ikmal, carrot cake yang awak bawak tu memang sedap!

Lokman Hakim sedang excited bercakap tentang buku barunya

Lokman Ted

(Dari kiri): Lokman Hakim dan Ted Mahsun

Ted and Zaki

(Dari kiri): Ted Mahsun dan Zaki Zainol

Zaki Asmar Lokman

(Dari kiri): Zaki Zainol, Asmar Shah dan Lokman Hakim. Pena SaiFai bakal mewawancara Asmar Shah, seorang penulis muda yang berbakat dan pernah menerbitkan novel SaiFai bertajuk Bolot.

WNA

Editor Pena SaiFai tidak melepaskan peluang untuk bergambar dengan penulis sastera terkemuka, Wan Nor Azriq, yang menulis dalam laman web Kritikus Sastera dan Rumah Cerekawala

Cerpen Terbaik 2015

Wan Nor Azriq juga merupakan penyunting bagi buku Cerpen Terbaik 2015 terbitan terbaru Fixi. Cerpen Lokman Hakim yang tersiar di dalam buku ini adalah Gesekan Biola Terakhir

PJ Confidential dan Jepun

Antologi cerpen PJ Confidential dan juga buku terbaru Lokman Hakim, Jepun

Lokman Jepun

Pihak editorial Pena SaiFai ingin mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada Lokman Hakim di atas pelancaran novel Jepun ini. Semoga Lokman akan sentiasa berkarya dan terus memeriahkan lagi industri novel kita (SaiFai terutamanya!)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s